Gå til hovedindhold

Læringsgrupper administreres

Læringsgrupper er særligt nyttige, hvis skolen vil tillade elever at logge ind anonymt. Her opretter skolen ikke permanente konti for eleverne, men giver adgang baseret på en midlertidig kode. Koden er knyttet til en læringsgruppe. På den måde kan læreren følge eleverne under sessionen.

Indstillinger i administrationsmiljøet​

For at gøre anonym indlogning muligt skal følgende indstillinger ændres i administrationsmiljøet:

  • Rettigheder til læsning og skrivning af læringsgrupper skal tildeles til rollerne bestyrelse admin, admin og medarbejder
  • I miljøet skal anonym indlogning aktiveres
  • På Google Identity Platform skal indlogningsmetoden "Anonym indlogging" være aktiveret på tenanten

Anonym indlogning med en logkode​

AI-School understøtter anonym indlogning ved hjælp af en logkode. Denne kode er knyttet til en læringsgruppe. Læreren kan oprette en læringsgruppe og sprede koden blandt eleverne, der ønsker at logge anonymt ind. Koden skifter hver time præcis på hele timen.

For at muliggøre dette skal i miljøet først indstillingen "Anonym indlogging" aktiveres. Dette kan miljøets administrator indstille.

Lærere kan i oversigten Grupper oprette en ny læringsgruppe ved at klikke på plus-knappen øverst til højre.

Opret læringsgruppe

Læreren kan derefter kopiere adgangskoden til denne læringsgruppe.

Kopier adgangskode

Denne adgangskode skifter hver time præcis på hele timen. Læreren kan sende denne kode via e-mail eller Teams til eleverne. Eleverne kan logge ind ved at klikke på knappen "Log ind med adgangskode".

Han/ hun skal derefter indtaste et navn og adgangskoden.

Indtast adgangskode

En anonym konto får automatisk rettigheder som elev og tilknyttes til læringsgruppen via logkoden. På den måde har læreren indsigt i historikken for disse anonyme konti.

Læringsgruppe med anonyme konti

Anonyme konti kan ikke logge ind igen med den samme konto. Det betyder også, at chathistorikken kun er tilgængelig under sessionen.

Læringsgrupper i administrationsmiljøet​

I administrationsmiljøet kan læringsgrupper redigeres og slettes. Grupper kan sættes til usynlige. Grupperne kan også sorteres på anden vis.

Læringsgrupper har en automatisk udløbsdato fra begyndelsen af næste skoleår. Dette kan ændres under Bevaresvarigheder.

Læringsgruppe i administrationsmiljøet

Del lektioner og gruppechats​

Grupper med loginkode kan også bruge delte lektioner og gruppechats. Vælg den anonyme gruppe, når du deler en lektion, eller opret en chat fra gruppens side. Efter login med kode ser eleverne lektioner i menuen og gruppechats på oversigten. Hver elev har sin egen samtale i lektionen; gruppebeskeder er synlige for deltagerne. Læreren giver hver elev tilladelse til at spørge AI i gruppechatten. Skolens og AI-indstillingerne gælder stadig. Tilbagekaldelse af deling eller gruppemedlemskab fjerner adgangen.

Slet grupper fra oversigten Grupper​

I oversigten Grupper kan du markere grupper og slette dem på én gang med knappen Slet valgte. AI-School beder altid om en bekræftelse først.

  • Grupper med login-kode kan slettes af alle, hvis rolle har sletterettigheder til holdgrupper. Elever kan derefter ikke længere logge ind med gruppens login-kode.
  • Stamklasser kan kun slettes af en administrator (admin, bestyrelsesadmin eller superadmin). Lærere ser ikke et afkrydsningsfelt ved stamklasser.
  • Hvis en valgt stamklasse stadig har elever, viser bekræftelsen hvor mange. Eleverne slettes ikke, men har ingen stamklasse, indtil en administrator tildeler dem igen.
WhatsApp