Gå til hovedinnhold

Undervisningsgrupper

Undervisningsgrupper er spesielt nyttige hvis skolen ønsker å gjøre funksjonen "Anonym pålogging" tilgjengelig for elever. Her oppretter skolen ikke permanente kontoer for elever, men gir tilgang basert på en midlertidig kode. Koden er knyttet til en undervisningsgruppe. På den måten kan læreren følge med elevene under økten.

Innstillinger for administrasjonsmiljøet​

For å gjøre anonym pålogging mulig, må følgende innstillinger endres i administrasjonsmiljøet:

  • Rettighetene til å lese og skrive undervisningsgrupper må tilordnes rollene bestyrer admin, admin og medarbeider
  • Anonym pålogging må aktiveres i miljøet
  • I Google Identity Platform må innloggingsmetoden "Anonym pålogging" være aktivert på tenanten

Anonym pålogging med innloggingskode​

AI-School støtter anonym pålogging ved hjelp av en innloggingskode. Denne koden er tilknyttet en undervisningsgruppe. Læreren kan opprette en undervisningsgruppe og spre koden blant elevene som ønsker å logge inn anonymt. Koden skifter hver time på hele timen.

For å få dette til må innstillingen i omgivelsene først aktiveres "Anonym pålogging". Dette kan miljøets administrator sette.

Lærere kan i oversikten Grupper opprette en ny undervisningsgruppe ved å klikke på pluss-knappen øverst til høyre.

Opprette undervisningsgruppe

Læreren kan deretter kopiere tilgangskoden til denne undervisningsgruppen.

Kopier tilgangskode

Denne tilgangskoden skifter hver time på hele timen. Læreren kan sende denne koden via e-post eller Teams til elevene. Eleven kan deretter logge inn ved å klikke på knappen "Logg inn med tilgangskode".

Han/hun må deretter skrive inn et navn og tilgangskoden.

Skriv inn tilgangskode

En anonym konto får automatisk rettigheter som elev og blir koblet til undervisningsgruppen via innloggingskoden. På den måten får læreren innsyn i historikken til disse anonyme kontoene.

Undervisningsgruppe med anonyme kontoer

Anonyme kontoer kan ikke logge inn igjen med samme konto. Dette betyr også at chat-historikken bare er tilgjengelig under økten.

Undervisningsgrupper i administrasjonsmiljøet​

I administrasjonsmiljøet kan undervisningsgrupper redigeres og slettes. Undervisningsgruppene kan gjøres usynlige. De kan også sorteres på andre måter.

Undervisningsgrupper har en automatisk utløpsdato fra begynnelsen av neste skoleår. Dette kan stilles inn annerledes i Lagre tidsrom.

Undervisningsgruppe i administrasjonsmiljøet

Del leksjoner og gruppechatter​

Grupper med innloggingskode kan også bruke delte leksjoner og gruppechatter. Velg den anonyme gruppen når du deler en leksjon, eller opprett en chat fra gruppesiden. Etter innlogging med kode ser elevene leksjonene i menyen og gruppechattene på oversikten. Hver elev har sin egen samtale i leksjonen; gruppemeldinger er synlige for deltakerne. Læreren gir hver elev tillatelse til å spørre KI i gruppechatten. Skolens og KI-innstillingene gjelder fortsatt. Når deling eller gruppemedlemskap trekkes tilbake, fjernes tilgangen.

Slette grupper fra oversikten Grupper​

I oversikten Grupper kan du krysse av grupper og slette dem samtidig med knappen Slett valgte. AI-School ber alltid om en bekreftelse først.

  • Grupper med påloggingskode kan slettes av alle som har en rolle med sletterettigheter for undervisningsgrupper. Elever kan deretter ikke lenger logge inn med gruppens påloggingskode.
  • Basisgrupper kan bare slettes av en administrator (admin, eieradmin eller superadmin). Lærere ser ingen avkrysningsboks ved basisgrupper.
  • Hvis en valgt basisgruppe fortsatt har elever, viser bekreftelsen hvor mange. Elevene slettes ikke, men har ingen basisgruppe før en administrator plasserer dem på nytt.
WhatsApp