Przejdź do głównej treści

Zarządzanie pracownikami

Po dodaniu szkół można dodawać pracowników dla każdej szkoły. W pasku narzędzi znajdziesz przełącznik umożliwiający przełączanie między szkołami.

Ręczne dodawanie​

Administrator może dodawać pracowników pojedynczo za pomocą przycisku plus w pasku narzędzi.

Dodawanie pracownika

Podczas tworzenia nowego pracownika administrator może wybrać natychmiastowe wysłanie wiadomości powitalnej. Ta opcja jest domyślnie wyłączona. Wiadomość powitalna zawiera właściwy tekst i linki dla środowisko, takie jak bezpośredni link logowania, informacje szybkiego startu oraz ewentualne informacje o migracji, jeśli skonfigurowano je dla środowiska.

Dodawanie pracowników za pomocą pliku csv​

Pracowników można przesłać w formie listy csv. Lista musi mieć 6 kolumn: imię, drugie imię, nazwisko, adres e-mail, czy nauczyciel (tak lub nie) oraz funkcja. Lista nie może zawierać nagłówków kolumn.

Pracownicy przesyłanie przez csv

Kolumna z adresem e-mail jest kluczowa. Jeśli pracownik zostanie przesłany do wielu szkół, rekordy będą łączone na podstawie adresu e-mail. Wtedy pracownik będzie przypisany do kilku szkół.

Podczas importu CSV można także wybrać wysłanie wiadomości powitalnej do pracowników z importu. Ta opcja również jest domyślnie wyłączona.

Tworzenie pracowników poprzez białą listę domen​

Pracownicy mogą być również automatycznie tworzeni przez białą listę domen. Gdy pracownik zaloguje się przy użyciu adresu e-mail należącego do domeny dozwolonej, automatycznie tworzy się dla niego konto i łącza z odpowiednią szkołą. To oszczędza czas, ponieważ administrator nie musi tworzyć konta dla każdego pracownika.

Zobacz więcej informacji w Zarządzanie domenami.

Edycja pracownika​

Pracownik może być edytowany poprzez kliknięcie „Edytuj” w sekcji Działania.

Aktualizacja pracownika

Pracownik jest przypisany do głównej siedziby i może być przypisany do wielu oddziałów. Główna siedziba pracownika musi zawsze znajdować się na liście przypisanych oddziałów. Można wybrać kilka oddziałów. Główna siedziba pracownika może być zmieniona w jego koncie. Dostępne opcje pochodzą z listy oddziałów.

Dla każdego pracownika można ustawić właściwość „Czy to nauczyciel?” na „Tak” lub „Nie”. Określa to uprawnienia dostępu pracownika w systemie. Tylko pracownicy oznaczeni jako nauczyciele mogą wybrać pozycję menu „Grupy” i zarządzać grupami.

Można także aktualizować status logowania pracownika. Pracownik może zostać wyłączony z aktywności.

Status pracowników

Wysyłanie i przeglądanie wiadomości powitalnych​

Administratorzy mogą też wysyłać wiadomości powitalne po utworzeniu pracowników:

  • Wybierz jednego lub więcej pracowników i użyj przycisku poczty na pasku narzędzi.
  • Otwórz Akcje dla jednego pracownika i wybierz Wysłać wiadomość powitalną?.

Przez Akcje > Zobacz wiadomości powitalne administrator może przeczytać wcześniej przygotowane wiadomości powitalne. Widok pokazuje treść wiadomości i status wysyłki, na przykład czy wiadomość jest w kolejce, wysłana lub zaakceptowana przez serwer poczty.

Wiadomość powitalna jest tworzona na podstawie ustawień środowiska. Jeśli dostępna jest migracja kont z Schoolplein lub Demo, dodatkowe wyjaśnienie zostanie dodane automatycznie.

Zakładanie kont​

Konta są tworzone automatycznie po pomyślnym pierwszym logowaniu. Podczas tworzenia konti dodawane są tokeny na serwerze:

  • uczeń (tak/nie): ustawione na „tak” jeśli adres e-mail odpowiada adresowi w liście uczniów
  • pracownik (tak/nie): ustawione na „tak” jeśli adres e-mail odpowiada adresowi w liście pracowników
  • admin (tak/nie): zawsze ustawiane na „nie” przy pierwszym utworzeniu konta
  • admin zarządzania (tak/nie): zawsze ustawiane na „nie” przy pierwszym utworzeniu konta
  • super admin (tak/nie): zawsze ustawiane na „nie” przy pierwszym utworzeniu konta

Te tokeny będą później łączone z uprawnieniami. Uprawnienia są konfigurowane przez administratora. Zawierają one prawa przypisane do poszczególnych ról.

W przypadku pracowników istnieje opcja zmiany typu konta z „Federated” na „Email/hasło”. Opcja ta jest dostępna tylko przy edycji rekordu pracownika, i tylko jeśli pracownik nie ma aktywnego konta.

Po wybraniu tej opcji zostanie utworzone konto email/hasło dla pracownika, umożliwiające mu logowanie. Jednakże logowanie tą opcją musi być dostępne w środowisku, i nie jest to zalecane.

Usuwanie pracownika​

Przy usuwaniu pracownika istnieje kilka opcji:

  • Pracownik nigdy się nie logował i nie ma konta
  • Pracownik ma konto i został przypisany do wielu szkół
  • Pracownik ma konto i został przypisany do tylko jednej szkoły

Pracownik nie ma konta​

Jeśli pracownik nie ma konta, rekord pracownika zostanie usunięty. Ponieważ nie ma konta ani danych, nie trzeba nic więcej robić.

Pracownik ma konto i jest przypisany do wielu szkół​

Jeśli pracownik zostaje usunięty z jednej szkoły, ta szkoła zostanie usunięta z powiązanych szkół i pracownik zniknie z listy pracowników w tej szkole. Jednak rekord pozostaje, a także powiązane konto. Pracownik wciąż jest aktywny w jednej lub więcej szkołach.

Pracownik ma konto i jest przypisany do tylko jednej szkoły​

Jeśli pracownik zostaje usunięty z jedynej aktywnej szkoły, rekord pracownika zostaje ustawiony jako nieaktywny. Konto i wszystkie dane pozostają, ale pracownik nie może się logować. Aby trwale usunąć pracownika, konto musi zostać usunięte.

Usuwanie konta​

Przy usuwaniu konta wykonywane są automatycznie następujące kroki:

  • Czat i wiadomości czatu są usuwane
  • Pliki i związane dokumenty są usuwane
  • Rekord pracownika lub ucznia jest usuwany
  • Rekord konta jest trwale usuwany z Firebase

Okres przechowywania dla pracowników​

Pracownicy są automatycznie usuwani po upływie okresu przechowywania ustawionego w środowisku. Domyślnie 8 lat.

WhatsApp